דבר חריף שטוגן בסיר בשרי

שאלה:

שלום הרב
סיר חלבי בן יומו שטיגנו בו פלפלים חריפים ובצל
ועכשיו רוצים לקחת את הבצל והפלפלים למחבת בשרית ולעשות תבשיל בשרי האם זה אפשרי?
ומה הדין אם הסיר החלבי לא היה בן יומו?
ישר כח תודה רבה

תשובה:

אין לעשות זאת, כיון שטיגון דבר חריף גורם להפלטת הטעם מהסיר גם כשאינו בן יומו. למנהג האשכנזים דין זה מוחלט, במנהג הספרדים באינו בן יומו יש בזה דעות שונות, אבל ודאי אין להתיר לכתחילה, וכפי שכתב הבן איש בפרשת קרח שאין להתיר אלא במקום הפסד מרובה. וראה כמה מנושאי כלי השו"ע בסי' צה שכתבו שמחמיר גם באינו בן יומו, יד יהודה פרי מגדים ועוד. לכן לענין דיעבד דשעשו יש דיון אבל לא לכתחילה לעשות כך.