תוספת שבת

שאלה:

1. מה מידת החיוב של בני אשכנז לנהוג תוספת שבת כמו המשנה ברורה של רבע שעה לערך (בלי קשר לשיטת היראים שהוא לוקח בחשבון בכניסת שבת) בכניסת שבת ובמוצאי שבת? זו רק חומרא בלבד ובפועל להלכה למעשה, לא נהגו בני אשכנז כשיטתו בנושא הזה?
2. יש הבדל בין כניסת שבת למוצאי שבת לעניין זה?

תשובה:

כבר דשנו בענין זה הרבה פעמים… אין טעם לכפול, נראה לי שנהגו להחמיר כדבריו, בפרט שיש מקומות שהשקיעה בהם לחלק מהשיטות מוקדמת מעט בגלל הרים קרובים שנחלקו בהם הפוסקים כיצד לקבוע את זמן השקיעה.