הכנת דפי אורז בשבת – קלי בישול או מותר?

שאלה:

האם מותר להכין דפי אורז בשבת?
הכנתם לאכילה היא ע"י השרייה במים פושרים אז מבינה שעל פניו לא נחשב בישול. מצד שני הם דקיקים אז אולי הופך אותם לקלי בישול ואסור?
תודה ושבת שלום

תשובה:

לכאורה זו דוגמא מצויינת לקלי הבישול שמספיק להם בישול קל כדי להכשירם לאכילה, הרי מים צוננים לא יועילו להם…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין לי נסיון בזה עדיין, אבל ראיתי כמה וכמה מתכונים שאפשר גם להשרות במים קרים קצת יותר זמן. אבל אני בכ"ז שואלת להיות בטוחה (בהוראות ההכנה על האריזה ממליצים על מים פושרים). השאלה בעצם היא האם הדפים עברו תהליך של בישול ואז הפכו אותם לדפי אורז?