לתרומות לחץ כאן

מכסה בשרי על כיריים של דג ובשר

שאלה:

האם אפשר מלכתחילה להניח מכסה חם של תבשיל בשרי על כיריים לא נקיות שבהם משתמשים גם לבישולי דגים?
האם זה משנה אם הלכלוך הוא שומני, רטוב או מוצק?

ולהפך: מכסה של תבשיל דג – יש חשש שיהפוך את חלק מהתבשיל לבשרי, אם נניח אותו על כיריים אלו?

האם בכלל יש בעיה – אם נניח בישלתי דגים והכיריים התלכלכו? ועכשיו אני רוצה לבשל בשר? כי הרי מתחת לסיר (בחצובות או במשטח הלבן) אולי יש לכלוך דג?
תודה רבה

תשובה:

בכל אלו לא הקפידו לגבי דג, לגבי בשר בחלב יש להקפיד אם יש שם ממשות.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל