שאלה:
האם אפשר מלכתחילה להניח מכסה חם של תבשיל בשרי על כיריים לא נקיות שבהם משתמשים גם לבישולי דגים?
האם זה משנה אם הלכלוך הוא שומני, רטוב או מוצק?
ולהפך: מכסה של תבשיל דג – יש חשש שיהפוך את חלק מהתבשיל לבשרי, אם נניח אותו על כיריים אלו?
האם בכלל יש בעיה – אם נניח בישלתי דגים והכיריים התלכלכו? ועכשיו אני רוצה לבשל בשר? כי הרי מתחת לסיר (בחצובות או במשטח הלבן) אולי יש לכלוך דג?
תודה רבה
תשובה:
בכל אלו לא הקפידו לגבי דג, לגבי בשר בחלב יש להקפיד אם יש שם ממשות.