לתרומות לחץ כאן

מים חמים מתמי 4/בשר וחלב

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א שלום, בפסח שמעתי מפי רבנים שיש להחמיר לא להשתמש במים חמים מהתמי 4 שכן כאשר מוזגים מים חמים לכוס, האדים שיוצאים "מחברים" בין פיית התמי 4 לכוס והפיה בולעת חמץ.
האם החשש מחיבור זה תקף כל השנה בהכשר של בשר וחלב, או שמא זה רק חומרא של פסח לגבי חמץ?
מפני שייתכן שבמהלך השנה: באותו יום פיית התמי 4 בלעה מכוס חלבית בת יומא, ואזי אם בהמשך היום אם ארצה למזוג מים חמים מהתמי 4 לסיר בשרי אמזוג מים בלועים עם טעם חלב.
מאוד אודה לכם על תשובתכם,
שבת שלום!

תשובה:

לענין כוס חלבית או כוס בשרית אין צורך להקפיד, זה הרי נ"ט בר נ"ט ובחשש כה רחוק של ניצוק שבדיעבד אינו חיבור, וכן שמא אדים שיעלו יטפו וכו', אין צורך להחמיר. מה שכן, כדאי מאוד להקפיד שלא לערות על חלב או על בשר ממש.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל