מים חמים מתמי 4/בשר וחלב

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א שלום, בפסח שמעתי מפי רבנים שיש להחמיר לא להשתמש במים חמים מהתמי 4 שכן כאשר מוזגים מים חמים לכוס, האדים שיוצאים "מחברים" בין פיית התמי 4 לכוס והפיה בולעת חמץ.
האם החשש מחיבור זה תקף כל השנה בהכשר של בשר וחלב, או שמא זה רק חומרא של פסח לגבי חמץ?
מפני שייתכן שבמהלך השנה: באותו יום פיית התמי 4 בלעה מכוס חלבית בת יומא, ואזי אם בהמשך היום אם ארצה למזוג מים חמים מהתמי 4 לסיר בשרי אמזוג מים בלועים עם טעם חלב.
מאוד אודה לכם על תשובתכם,
שבת שלום!

תשובה:

לענין כוס חלבית או כוס בשרית אין צורך להקפיד, זה הרי נ"ט בר נ"ט ובחשש כה רחוק של ניצוק שבדיעבד אינו חיבור, וכן שמא אדים שיעלו יטפו וכו', אין צורך להחמיר. מה שכן, כדאי מאוד להקפיד שלא לערות על חלב או על בשר ממש.