אדם שלא התפלל שחרית – האם יכול לאכול לפני מנחה?

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
הבנתי שאסור לאכול לפני תפילה שחרית
מה יעשה אדם שהיה חולה או שנאנס או שנשאר עד מאוחר ולא התעורר ועבר זמן חצות,וידוע שאי אפשר להתפלל שחרית או נדבה אחרי חצות
ועל הצד שהוא צריך להתפלל תשלומין הוא צריך להתפלל מנחה קודם.

בהנחה ויש מניין מנחה קבוע לאותו אדם אבל הוא יהיה סמוך לשקיעה , או שאין מניין באותו זמן האם יהיה מותר לו לאכול?,מה יעשה לעניין אכילה כדי שלא יעבור על מה שכתוב ולא "תאכלו על הדם" שאסור לאכול לפני תפילה והוא לא יכול להתפלל שחרית

האם יהיה אפשר להתפלל נדבה ולאכול רגיל ולהתפלל מנחה ותשלומין לאחר מכן?

תשובה:

אם יש מנין באותו זמן, גם אם אין זה המנין הקבוע, ודאי יתפלל שם ולא ידחה. להתפלל נדבה כמו שהצעת זה לא פתרון, כי נהגו שלא להתפלל נדבה כיון שלא יודעים לכוון היטב. השאלה אם להתפלל ביחידות או לאכול לפני מנחה, נראה לי יותר שיאכל אחרי שיאמר ברכות.

מקורות:

על עצם הנדון שהעלית ראה מה שכתבתי כאן.