מנהל עמותה שמשלם מיסים מהמשכורת

שאלה:

למהל עמותה יש הוצאות כאשר הוא מוציא משכורת(ביטוח לאומי, מס שכר, ביטוח בריאות, האם הוא יכול לגבות העלויות האלה חוץ מהאחוזים שהוא לוקח? אשמח לנימוקים ומקורות

תשובה:

שלום וברכה,

המנהל שמקבל שכר לפי אחוזים זה המשכורת שהוא מקבל מהעמותה. ולכן המיסים שנדרש לשלם מוטלים עליו ולא על העמותה, וכדין כל עובד שהטלת המיסים מוטלים עליו ולא על המעביד. אם המנהל מחשב שאין לו מספיק רווח אחרי הגירעון שיש לו מהמיסים שמשלם יכול לדרוש תוספת שכר ובכך לכסות את הגירעונות של המיסים, אבל צריך שהשכר יהיה הולם לפי העבודות שפועל לטובת העמותה.

בהצלחה.