מי שלא ספר יותר מיום אחד

שאלה:

שלום וברכה,

לגבי ספירת העומר. מי שלא ספר ושכח יותר מיום אחד, האם אינו יכול לספור יותר או שיכול להמשיך לספור ללא ברכה?

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב,

מי ששכח ולא ספר יום אחד מספירת העומר יכול להמשיך לספור בשאר הימים אולם ללא ברכה כפי שנפסק בשו"ע סי' תפט סעי' ח' שכן יש ספק האם כל הספירה היא מצווה אחת או שכל יום הוא מצווה בפני עצמו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. ומכאן שאלה נוספת – מה המשמעות "ללא ברכה"? האם הכוונה בלא שם ומלכות? האם ניתן עדין לומר את כל נוסח הברכה כולל ה"לשם ייחוד"?