ביטול חוזה שכירות בגין טענת רעש

שאלה:

לפני חודשיים עברתי לדירה יש חוזה נתתי צקים לשנה,שאלתי לפני כניסתי לדירה האם המקום שקט וקיבלתי תשובה חיובית,בפועל מהלילה הראשון היה לי רעש מהשכנים עד עכשיו של דיבורים במרפסת עד השעות הקטנות של הלילה,אני רוצה לעזוב כי אין לי שקט ואני לא יושן בלילה וככה אני לא אוכל להחזיק מעמד בעבודה,האם אני יכול האם בעל הדירה צריך להחזיר את הצקים

תשובה:

שלום וברכה,

אם המקום ראוי לדור בו אלא שאתה לא מסתדר בדירה, אין אפשרות לבטל את החוזה באמצע השנה. ואם אתה מבטל אתה חייב לשלם עד סוף השנה. אולם באפשרותך להשכיר לאדם אחר שהוא אדם הגון וישר.

בהצלחה.

מקורות:

למידׂע שקיבלת 'שהמקום שקט' הוא נתון רחב אופקים, ויתכן שהכוונה על דברים אחרים התכוונו שהמקום שקט. כמו כן אם המידע שהמקום שקט התקבל מגורמים חיצונים ולא מבעל הדירה, לא ניתן לברר את העסקה בגלל הטעיות של אחרים. ולכן קשה מאוד לבטל את הדירה, אלא אם כן יוכיחו שהדירה לא ראויה למגורים אלא בדוחק גדול, ומסתמא שלא כך הם הדברים, ועל כן לא ניתן לבטל את החוזה באמצע.