שקילת מצות ומרור בליל הסדר / בשבת

שאלה:

שלום רב, האם מותר לאשכנזים לשקול מצה ומרור, בליל סדר שבשבת במשקל מכני?

תשובה:

שקילה של מצוה מותרת בשבת וחג, כמובן המהדר לשקול לפני שבת תבוא עליו הברכה.

מקורות:

ראה כף החיים סי' שו ס"ק סג שדן אם כשם שהתירו מדידה של מצוה כך התירו שקילה, ומביא מדעת המקילים ומהסס בזה, וראה שש"כ פרק כט הערה קג מהגרש"ז אויערבך שתמה עליו, מה חילוק מצא בין הנדונים, ומכל מקום גם לגבי מדידה של מצוה כתב המשנה ברורה בסי' שו סעיף ז לכתחילה למדוד בערב שבת.