ייעוץ – לימוד הלכה לאדם עובד

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב שליט״א.
ברצוני להתייעץ על עניין שחשוב לי.
אני ב״ה עסוק מאד בחיי היום יום לפרנסתי, וזוכה לחטוף דף היומי ועוד כמה לימודים פה ושם. בזמן הקורונה, שלא היה כ״כ עבודה, נכנס בי חשק ללמוד הוראה ומצאתי אחד מהמכונים שמכינים למבחני הרבנות בשיעורים בשידור חי. הקשבתי לשיעורים במשך זמן הקורס, אך כמובן שהלומד ואינו חוזר וכו׳.
העניין שהעבודה ממלאת את היום… אין לי זמן לשבת להכנס ראשי ורובי שעה ביום לחזור על כך.
נפשי בשאלתי על עניין זה, כי רבות כבר השקעתי בזה, דמים וזמן.
א. האם יש דרך של 20 דקות ביום לחזור על זה?
ב. מה הדרך לחזור על זה? בקורס היו מביאים כל הסוגיות וראשונים ואז ממשיכים לפוסקים ואחרונים, אבל מה הדרך שאני אוכל להצליח לפי מצבי?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה ידידי, הדרך הנכונה והטובה היא למצוא את התוכנית המתאימה למסגרת הזמן שיש לך, תוך נסיון ליצור כמה שיותר זמן, אבל ללמוד הוראה בעיון ראשונים ואחרונים בזמן קצר ביום, זה נשמע כמו להכניס פיל בחור המנעול… קובץ על יד ירבה, למד בזמן שלך ובקצב שלך, והעיקר שתלמד היטב עם הבנה טובה חזרות וסיכומים, ובסוף הדברים יצטברו אצלך.  בכל מקרה עשרים דקות ביום זה לא זמן שמספיק לנשמה של יהודי ללימוד תורה, יש לקבוע זמן איכות כל יום של שעתיים שלוש ללימוד תורה. זה מינימום לפי דעתי.

בשורות טובות וישועות מקיפות.