לימוד בשבת

שאלה:

שלום וברכה, להבנתי לפי אחד הצדיקים לימוד בשבת שווה פי כמה מיליון/אלפים של זכויות. בנוסף שעה של לימוד לאחר חצות הליל שווה סביב 30 אלף שעות של יום רגיל. (שוב- לא זוכר מי אמר זאת אך לזכרוני זה משהו כזה..) שאלתי: האם בליל שבת לאחר חצות הליל (לאחר הקידוש וכו וכו) זה גם הזכויות של חצות+הזכויות של שבת קודש או ששבת היא מעל הזמן ולכן לימוד בחצות הליל עד הבוקר= לזכויות של כל שבת עצמה? (נניח בעשר בבוקר).. שאלה תארותית בגלבד כמובן ואין אנו יודעים את שכר המצוות מדוייק. פשוט בגדול להבין האם גם בשבת יש את הענין הגדול של לימוד בחצות או ששבת היא בכלל מעל הזמן ולכן לימוד בחצות בשבת =לשעה רגילה בשבת קודש. תודה רבה, תזכו למצוות בעז"ה

תשובה:

מסתבר שבליל שבת בשעה זו יש את שתי המעלות, אבל הדיון הזה אכן אינני מוצא בו טעם, אנחנו לא יודעים שכר מצוות מה הוא וכל רצוננו הוא לעבוד את ה' ולקיים רצונו, ולעולם יהיו דברי המשנה לנגד עינינו: אל תהיו כעבדים המשמשים את הרב על מנת לקבל פרס, אלא הוו כעבדים המשמשים את הרב שלא על מנת לקבל פרס, כפילות והדגשה בענין זה במשנה.

ברכה והצלחה.