האם אפשר להכשיר טוסטר שהשתמשו בו גם בבשרי וגם בחלבי?

שאלה:

שלום הרב שאלה
האם יש דרך להכשיר טוסטר שחיממו בו דבר בשרי וגם דבר חלבי בהפרש של 24 שעות באופן קבוע ?
כלומר שלפעמים היו עושים בו דברים חלביים ולפעמים בשרים?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה לא היה בן יומו [ובמדיה ולא היו בו שאריות ממשיות הראויות למאכל], די בליבון קל, כלומר לנקות היטב, להמתין 24 שעות מהשימשו האחרון, ולהפעיל על חומו המירבי חצי שעה שילהט. ואז כמובן לייחד אותו לאחד משני המינים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה הרב
    שאלה אם אני לא יודע אם זה היה בן יומו
    ,יש לנו את הטוסטר הזה במשך מספר שנים ואני לא יודע אם יצא שהשתמשו בו לאחר 24 שעות הפרש משימוש לשימוש אבל אני די בטוח שהיה
    או שאם ניקו אותו טוב כי יכול להיות שמרחו מרגרינה על לחם ושמו אטתו בטוסטר וכך דחפו אותו חזרה לארון ולאחר שימוש חוזר לאחר מספר ימים אולי השתמשו בו בבשרי האם זה נחשב כבר הכשרה אם אני לא יודע