לתרומות לחץ כאן

תבנית חלבית בתנור בשרי

שאלה:

שלום וברכה ותודה מראש.
אם הכניס ואפה אדם מאכל חלבי בתבנית חלבית – בתנור שרגיל לשימוש בשרי, לא בן יומו אך ללא ניקיון או הסקה. מה דין הכלים? ישר כח גדול.

תשובה:

כיון שהתנור אינו בן יומו, אם אתה לא רואה שם שאריות בשר בדיעבד המאכל כשר. גם אם נשאר משהו קטן הוא בודאי בטל בשישים. אמנם התנור והתבנית צריכים הכשרה בליבון קל. תנקה אותם היטב, ולאחר 24 שעות מהאפייה יש להפעיל את התנור על חומו המירבי עם התבנית הריקה בפנים למשך ארבעים דקות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל