שאלה:
שלום וברכה ותודה מראש.
אם הכניס ואפה אדם מאכל חלבי בתבנית חלבית – בתנור שרגיל לשימוש בשרי, לא בן יומו אך ללא ניקיון או הסקה. מה דין הכלים? ישר כח גדול.
תשובה:
כיון שהתנור אינו בן יומו, אם אתה לא רואה שם שאריות בשר בדיעבד המאכל כשר. גם אם נשאר משהו קטן הוא בודאי בטל בשישים. אמנם התנור והתבנית צריכים הכשרה בליבון קל. תנקה אותם היטב, ולאחר 24 שעות מהאפייה יש להפעיל את התנור על חומו המירבי עם התבנית הריקה בפנים למשך ארבעים דקות.
למה צריך להכשיר את התבנית, הרי התנור אינו בן יומו. אתמהה
בגלל החשש משאריות.
השאר תגובה