תוכחה מה היא?

שלום כבוד הרב. ב״ה הקב״ה חנן אותי בכשרון כתיבה, וכבר תקופה שיש לי מקום באינטרנט בו אני מסכם מהמעט שזכיתי ללמוד מדברי מוסר וחסידות לציבור הרחב כדי להנגיש זאת גם ליהודים קצת יותר ׳רחוקים׳ וכך לקרב, וב״ה יש כבר כמעט 10,000 אנשים שעוקבים. (כמובן שאני מכיר את מקומי ורושם דברים מתוך מקורות ולא חלילה בודה דברים מליבי, וגם כמובן מבהיר לכל מי שפונה ליעוץ שאינני רב ואיני יכול לייעץ לא בהשקפה ובטח שלא בהלכה) ולאחרונה יצא לי לשמוע שיעור מתלמיד חכם גדול, שאמר שכל *הרבנים* שקיבלו פרסום חייבים לנצל זאת כדי להוכיח ולתקן את העם. ושאלתי היא האם דבריו נכונים גם כלפיי? הרי אני רק אדם פשוט שלומד כמה שעות ביום ומשתף דברי תורה שלדעתי יכולים לקרב. אבל מצד שני אולי זה שיש קהל גדול של קוראים שהם לא שומרי תורה ומצוות אכן מחייב אותי. אני אסביר גם למה קשה לי לרשום דברים ׳חריפים׳: אני אכן חושב שדיבורים על עונשים אכן מחייבים יותר, ויש יותר סיכוי שישפיעו במעשה, אבל אני מפרסם לכמות גדולה של אנשים, ביניהם יש כנראה כאלו שכבר מתחזקים ודברים כאלו רק יורידו אותם ויחלישו דעתם.. אני זוכר איך אני שיש לי נפש יחסית עדינה נפלתי הרבה פעמים לחלישות גדולה מחמת דברים קשים ששמעתי כשהייתי יותר צעיר והתחלתי להתחזק, ואני לא רוצה חלילה להפיל גם בחורים עדינים כאלו או לגרום להם את הצער שאני זוכר שהיה לי. תודה כבוד הרב.

תשובה:

ידידי היקר, מה שאתה עושה זה התוכחה הנכונה והמתאימה, תוכחה זה לא להחליש אנשים בדברים קשים כגידים, אלא לקרב ללבבות יהודיים לאבינו שבשמים, וזה מה שאתה עושה. המשך כך, כי רק זו הדרך להרבות כבוד שמים בעולם.

בהצלחה רבה ופורים שמח.