פגם בבית תפילין של ראש

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אשמח לתשובה. בתפילין של ראש נפתח חריץ בבסיס (הריבוע שנוגע בראש ישירות) עקב התרופפות של החוטים שמחזיקים את הבית,כמו חוטי דיג
האם יש לי צורך להזדרז לבדיקת תפילין או שהפרשיות בטוחות?
אלו תפילין די חדשות,רכשתי אותן לפני פחות משנה.
תודה.

תשובה:

יש להראות לרב, זה אגב אינו חוט דייג אלא גידי בהמה והם חלק מהמצוה, חובה שיהיה בהם ריבוע, כמו כן יכול להכנס לחות פנימה, תראה לרב שיאמר לך אם כדאי לשלוח לאיש מקצוע שיתקן. אם קנית לפני שנה בהחלט מוטל על המוכר לטפל בזה, זה לא אמור להיות.

פורים שמח.