מתנות לאביונים ומחצית השקל

שאלה:

בס"ד
נודה למענה,
א. כמה לכל היותר צריך לתת מחצית השקל (לפי עדות אשכנז)-מישהו פשוט ביקש שנעביר לו לכולל.
האם צריך לתת עבור כל אדם במשפחה (כולל ילדים וגם עוברים)?
ב. לפי עדות אשכנז מהו מחיר לאביון במתנות לאביונים?
נודה למענה,
תמר

תשובה:

שלום וברכה

הנתינה המינמלית לבני אשכנז היא שלוש מחציות שקלים. הנתינה המהודרת ביותר היא נתינת שווי חצי שקל כסף כולל מע"מ ומחיר קמעוני שזה היום בערך 38 ש"ח. נהגו לתת גם כנגד ילדים ויש שהחמירו גם כנגד עוברים ככל דבר הנעשה לסגולה.

מתנות לאביונים, אדם שאין לו הכנסות מרובות, יביא כשיעור דמי סעודה, שזה בערך 5-6 ש"ח [שוקו ולחמניה]. אבל אדם שמתפרנס לא יפחות ממתנה חשובה של 50 ש"ח לכל אביון, כך הורה הגרי"ש אלישיב.

אפשר לתת הכל באון ליין גם כאן באתר דין בעמוד הבית.

פורים שמח.