שאלה:
מיקרוגל שספק אם השתמשו בו בחלב ממש אבל ברור שעברו יותר מ 24 שעות- צריך להכשירו או שמותר לכתחילה להשתמש בו לבשר?
יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?
תשובה:
שלום וברכה
אם הוא היה מיועד לשימוש חלבי יש להניח שאכן אירע והשתמשו בו לצורך זה, ואין להקל להשתמש בו לבשר ללא הכשרה [אם רוצים להמשיך לייעד אותו גם לחלב אין להשתמש בו כך על ידי הכשרה מחלב לבשר ולהיפך, יש לקבוע אם הוא בשרי או חלבי].
על אופן הכשרת מיקרורגל ראה כאן.
זכור לי שהוא היה מיועד לבשר והשתמשו בו בבשר. לא זכור שהוא היה מיועד לשימוש חלבי. לא השתמשתי בו מאז פסח האחרון. זה ספק שאולי שיניתי את השימוש לחלבי אחרי הכשרה.
סתם לחץ מיותר ואין צורך.
ואין בזה הבדל בין אשכנזים לספרדים?
לא.
הכוונה בתגובה האחרונה שלכם "לא"- שאין הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?
נכון
השאר תגובה