Ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מי שיש לו הרהורים נגיד כשהוא נוגע בבתו או באמא שלו מה שאף פעם לא היה לו הרהורים לפני שהוא חזר בתשובה
מנסה להתגבר ולהסיח דעתו וחושב לעצמו שאין שום איסור בדבר, אבל עדיין יש לו הרהורים למרות שמסיח דעתו וזה חזק מאוד גם אם משיח דעתו שאין בזה איסור ושזה כמו אדם שחושב כל פיל ורוד אבל עדיין ! מה יעשה כבוד הרב !?
ישמור נגיעה מאמא שלו ? זה לא בריא וזה OCD
מצד שני יש לו בפועל הרהורים נגד רצונו !
ה ישמור ויציל מה יעשה

תשובה:

אין להתייחס להרהורים הללו, זה כלום וזה גם יחלוף.

ערב טוב ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. אבל הרב עובדא שזה לא חולף,
    אם אני אשב בנסיעה צפופה ברכב בין שני אנשים
    ואין פה שום איסור של נגיעה, אבל עדיין אבוא לידי הרהור לכל הדרך
    ואני לא מצליח להסיח את דעתי מזה גם אם אני רוצה חזק.
    ורק אם אני אקופ משם
    עכשיו זה לא מציאותי כי אין לדבר סוף
    אני גם לא מתכוון להשיג כדורים לזה
    אבל מצד שני אני מרגיש שאני נטמא בכל המצבים האלה שאדם נורמלי לא אמור לגרום לו לכך

  2. תודה
    ואם אני הולך נגיד לרופאת שיניים ויש לי את ההרהורים יכול להיות שזה גם הרהורים של OCD שאין להתייחס אליהן ?

    יש לי הרבה פחות הרהורים כאלה אבל כשיש לי אני מרגיש שאני נטמא ויש לי כל שנייה הרגשה שיוצא לי זרע לבטלה מההרהורים וזה לא עוזב אותי עד שארגם או שאתקלח ואני מנסה לחשוב על דברים אחרים ולא עוזר עד שכנל או ארדם או אתקלח שאז הן מסתלקין.
    ולפעמים זה סתם כי אני יושב עם חבר והוא יושב צמוד אליי ונהיה לי הרהורים והכל בגלל המחשבות האלה שבאות בעל כרחי
    לכן מה שכתב הרב לא להתייחס קשה כי זה ממש דומה לאדם שאומרין לו לא לחשוב על פיל ורוד בודאי שיחשוב על

  3. לא אמרתי שלא תחשוב על זה, אמרתי שתבין שזה חסר משמעות ממילא גם פחות תחשוב על זה. אם תפנים שזה לא חשוב לאט לאט שזה יעזוב אותך.

  4. תודה רבה
    מצד שני נגיד היום קרה לי שהייתי ברכבת עם חבר והוא ישב לידי ולומדים ביחד בדרל, ויש לו קטע שהוא יושב יותר מדיי צמוד אליי.
    ואז אני נכנס למחשבות האלה למרות שזה ממש לא קשור למציאות הזאתי, זה פשוט תופעה כמו זאתי של הפיל הורוד, וברור לי שאין בזה ממש והיינו "או סי די".
    אבל יש לזה Triggers כלומר דברים שגורים למחשבות "להתעורר".
    וברגע שהיה גורם חיצוני שגרם לזה להתעורר, זה מביא אותי לידי הרהורים לא נעימים, ויש לי מזה חשש רציני של שז"ל בפרט עם החום והזיעה ותנועות ההליכה.
    וזה יוצא רק אם אני מתקלח או אחליף בגד תחתון, כי מהרגע שיש לי את המחשבות האלה, אני נהיה מודע לחיכוך הזה שנוצר מהחום ומהזיעה, ואז יוצא מזה קצת שז"ל. וזה ממש לא נעים לא להרגיש את זה ולא לחשוב על זה.
    וכאמרו כדי שייעלמו ההרהורים מהרגע שהתחילו זה רק על ידי מקחלת או החלפת הבגד התחתון.
    אני ממש מדוכא מזה כי אני מרגיש שאני כן עובר על איסור, אולי אני צריך להתרחק מהחבר הזה שגורם לי את המחשבות האלה. מצד שני זה הטבע לא להימנע ממגיעם כאלה, ואני יכול להבין שזו יותר תרבות מזרחית אמנם מי שהיה באירופה ישים על ליבו שהקירוב בשר הזה אינו מן הנורמות. ולכן מצד אחד אין על מה להרהר אבל מצד שני בגלל שזה לא בנורמה שלי אז אני נכנס לכל מיני מחשבות טורדיות שמביאות לידי שז"ל אלא אם כן אעשה פעולה חיצונת (= מקלחת או להחליף בגד) שרק אז לא ארגיש בחיכוכים (כלומר חיכוך האיבר עם עצמו מהחום והזיעה) האלה יותר.
    זה ממש כבוד הבריות ולא נעים לספר על זה…

  5. אינני איש מקצוע, אבל אני הייתי מייעץ דוקא לא להתקלח, רק כך תפנים לאט לאט שאין להתייחס לזה וזה שטויות. ובכלל חשוב לדעת, שבענין הוצאת ז"ל, כל מה שאתה לא אשם בו אינו כלום, ואין צורך להתייחס בשום צורה. רק לא לבוא ולנאף במזיד ביד וברגל, כל השאר כלום.

  6. רק עוד בנושא הזה כבוד הרב,
    עם זה יום חם כמו שהיה היום, אז החום גורם שהגיד נדבק לאשיכים מהיובש, וזה גורם להרהורים במצבים מסויימים, שהרי בגלל החום אז יוצא שאם אני יושב ליד חבר באוטובוס והוא יושב צמוד לידי ברגליים פתוחות ואני אין לי מקום, אז החום של המגע הזה בנוסף למה שהרגע כתבתי זה גורם להרהורים, וקשה לי להצדיק שמדובר רק ב-או סי די

    אם זו היתה בחורה, אז הרב גם היה אומר לי לא להתייחס כי זה או סי די ? הרי ברור שפה זה תוצאה טבעית, אדם רואה דברים מסויימים זה גורם לו תחושת הרהרור, אז פה החום בנוסף למצב שהרגע דיברתי עליה גורם להרהור אבל היות ואין לי רוחב הדעת וכוח ההבדלה הנכונה, מה הרב מכריע בזה ?

    גם בזה לא להתייחס ? או שפה זה בעיה וצריך לקום מהכיסא למשל ?

    בכללי כשמצב כזה קורא אז בתנועות מסויימות של הליכה או ישיבה, אז מגע הרגליים בנוסף למצב שתיארתי (שהגיד נדבק לאשיכים מהיובש שגורם החום) גורם לחימום האיבר ולהרהורים. גם בזה לא להתייחס ? או שצריך להשתדל לשים משחה או ללכת לשירותים בקרבת מקום לסדר את המצב הזה שגורם לחימום האיבר ?
    (אין כוונתי לחלוק או להקשות על הרב רק לתאר את הבעיה שלי)