בישול בשבת על ידי עירוי / בישול אחר בישול

שאלה:

שאלה לגבי ההלכה שאומרת שעירוי מים חמים על קוסקוס קנוי לא מעביר את הקוסקוס תהליך בישול ולכן אסור לשים על הפלטה בשבת לחימום שאז גורם למבשל. האם זה נכון? אשמח להסבר.
ואם כן,
אז האם מותר בשבת רק לערות מרק חם על הקוסקוס הקר מבלי לחממו?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל לענין בישול, שגם תוספת בישול לעשות דבר שאינו מבושל לגמרי למבושל לגמרי, יש בזה איססור בישול, מאידך, גם להכשיר דבר שאינו מבושל לאכילה, אפילו בבישול שאינו גמור, זה גם אסור בשבת, ממילא שתי הפעולות אסורות בשבת באותה מידה. קוסקוס אינסטנט מתבשל בישול כזה חלקי גם בעירוי ואפילו בעירוי מכלי שני.

מקורות:

שו"ע סי' שיח סעי' ד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. במשנה ברורה שם הובא לגבי עלי תה, שדבר שלא התבשל בישול גמור תמיד יש לנו לחשוש שמא בבישול עכשיו הוא יתבשל עוד, ולכן אסור. הוא מדבר ממש על המקרה שלך, רק בתה.