בגדי שבת בשבת שבתוך השבעה

שאלה:

לגבי אבל על אבא.
ראיתי בפוסקים שמותר לו להחליף גרביים, לבנים, גופיה אם מזיעים.
בערב שבת יש דין נוסף שמותר להחליף עליונים. האם בשישי יהיה מותר גם להחליף תחתונייים למרות שהחליף כבר בחמישי?
עוד דבר, עליונים זה כולל מכנסיים, או חצאית לאישה.
דבר אחרון, במוצ"ש צריך להחזיר רק את העליוניים? אם לא רוצה לקרוע שוב. מה לגבי מכנסיים או חצאית? לא צריך להחזיר נכון? כי לא קורעים.

תשובה:

שלום וברכה

מותר להחליף בגד תחתון לשבת בכל מקרה.

עליונים הכוונה שלובשים בגדי שבת כמו בכל שבת.

ממילא גם יש לפשוט בגדים אלו במוצאי שבת, כיון שאסור לאבל ללבוש בימי השבעה בגדי שבת.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אבל הסיבה שצריך לפשוט במוצ"ש ראיתי שזה בגלל שאם זה על אבא ואמא אז יצטרכו לקרוע שוב. אבל אם זה על אחים כיוון שכבר לבש לבש. אני טועה?