הנחת לחמניה על הפלטה לחימום בשבת

שאלה:

אני נעזר בלחמניות לצורך לחם משנה , שאלתי האם ניתן לחמם את הלחמניות על פלטת שבת .

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הנחה ישירות על הפלטה נחלקו הדעות, רבים מפוסקי זמנינו סברו שגם בפלטה, למרות שהיא מיועדת לחימום בלבד ולא לבישול, עדיין שייך איסור חזרה שנראה כמבשל, ולדבריהם מותר להניח רק על גבי כלי הפוך וכדומה, אמנם הדר"ע יוסף הכריע שמותר להניח על הפלטה ממש. כמובן שדברים אלו אמורים בדבר יבש, שאין בו אפייה אחר אפייה או בישול אחר בישול, אבל דבר לח, אור להניח מצד איסור בישול, בלי קשר לדיון הנ"ל אודות איסור חזרה.

לסיכום, אם תניח על גבי צלחת הפוכה וכדומה לכל הדעות מותר. או על גבי מיחם המים.

ערב טוב.