דין ערבות בנשים במצוות עשה שהזמן גרמא

שאלה:

לשיטת הגרעק"א (שו"ע סי' רעא ושו"ת סימן ז) שיש דין ערבות לנשים במצוות שחייבות בהם, האם אשה יכולה לתקוע בשופר לאיש, כיון שמצוות עשה שהזמן גרמא 'מצוות רשות' (כהגדרת הקוב"ש סוף קידושין) או שאין להם דין ערבות במצוות עשה שהזמן גרמא?
אשמח למקורות אם יש
תודה רבה!

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך, היא נסתרת מיניה וביה באותו המשפט, הבאת מקור שדבר שאשה מחוייבת בו יש בו דין ערבות [המחלוקת הידועה בין רעק"א לדגול מרבבה], ואז המשכת שאם כן גם במה שאינה מחוייבת יהיה דין ערבות כיון שהיא כעין מצוה קיומית? הרי היא אינה מחוייבת במצוה זו! ולעצם שאלתך גמרא מפורשת היא בראש השנה כט א שנשים אינן מוציאות ידי חובה את האנשים.

שבת שלום ומבורך.