האם מותר מקרן לילדים?

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,
ב"ה זכינו ללכת בדרך השם . בעלי מחמיר מאוד שלא יכנס לבית שום דבר הקשור ל"פגעי הטכנולוגיה" לא מדברת על סמארטפון…הוא נגד מחשב בכלל למעט מצלמה. המצלמה שלי מאוד יקרה והילדים מידי פעם אוהבים להסתכל בתמונות. האם מותר לי לרכוש "מקרן מסך" כדי שהם יוכלו לצפות בתמונות בגדול? גם הבן שלי קיבל מתלמוד התורה הסרטה של מסיבת החומש שהייתה לו והוא כל הזמן מבקש ממני להשיג מחשב כדי לראות את זה..(כן הוא יודע מה זה מחשב כי ראה אצל חברים) השאלה אם המקרן הזה לא בעייתי מלכתחילה כי בגלל החושך ושזה מוקרן על הקיר זה גורם לחווית הצפיה להיות יותר מגרה מאשר סתם מסך קטן בסלון כמו מחשב? זה נטו לראות בגדול את מה שמציגה המצלמה בקטן . תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אין בזה כל בעיה. מקרן הוא דבר מאוד נשלט, מה שרואין בו זה בסך הכל התמונות המשפחתיות שלכם, אין לו כל קשר לאינטרנט ולמחשב מלבד העובדה שגם הוא דיגיטלי. גם לגבי הילד עם מסיבת החומש יש לשקול ולהתייעץ, יש לדון אם עושים נכון בחיידר שנותנים דיסק כאשר יש הורים שמבחינה השקפתית לא רוצים שיהיה מחשב בבית לצרכי תרבות וכדומה, אבל עד כמה שזה כך וכל ילד מספר איך כולם ראו והתרגשו, והילד רוצה לשתף בחוויה מאוד עמוקה שלו ואינו יכול, אולי הוא מרגיש חנוק, והרבה פעמים יוצא שכרו בהפסדו! לפעמים הילדים האלו כשהם קצת גדלים ומדהים לראות שממש לא צריך שיגדלו הרבה…, הם עוסקים באובססיביות בחיפוש אחרי הטכנולוגיה הכי גרועה… זה הופך להיות לסוג של חסך ריגשי בלתי ניתן לסיפוק. צריך לדעת את דרך המלך, כיצד מצד אחד לתת את החינוך הטוב והשמור, ומצד שני לא לחנוק באופן שגורם לחסכים מעיקים. הילד עכשיו קטן ונראה לנו שאנחנו שולטים במצב אבל הוא יגדל. תתייעצו בענין זה.

בהצלחה רבה ורוב נחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1