שבת

שאלה:

שלום ממש קשה לי בשמירת שבת אם אני שומעת איזה צלצול של פלאפון בשבת או שעון מעורר או כל צלצול אחר אפילו רעש של הסירנה של האמבולנס זה מתנגן לי בלב אני לא מצליחה לא להתייחס לצלילים שאני שומעת וזה רודף אותי כל השבת ואני חושבת שאני נהנית מזה כי זה לא מפסיק להתנגן לי ואני חושבת שאני מחלקת שבת אני מנסה להסית את עמי מזה אבל אני לא מצליחה מה אני יכולה לעשות פשוט כל שבת זה סיוט תודה

תשובה:

אין כל בעיה בשמיעת הצלילים הללו, ואין כל צורך להלחם בכך שזה מתנגן לך בלב, זה לא הנאה, זה לחץ וחרדה מיותרת. שימרי את השבת בשמחה ובנעימות והכל יהיה בסדר.

[מחמת שאלה קודמת ששאלת ובצירוף שאלה זו, הייתי מציע לבדוק את הנושא של ocd – כפייתיות, זו תופעה מאוד מצויה היום, סודג של חרדה הגורמת קושי רב וניתן לטפל בה בעז"ה].

בהצלחה רבה ובשורות טובות.