בישול אחר בישול בשבת – הוספת מרק לאורז

שאלה:

שלום,
לדעת הפוסקים הספרדים (הרב עובדיה זצ"ל, ילקוט יוסף) האם מותר בשבת לשפוך מרק ירקות (או כל דבר לח) על אורז, קוסקוס וכד' באופן שהמרק נבלע באורז ולא צף ולהניח על הפלאטה באופן שזה מגיע ליד סולדת? אני מדגיש שאני מעוניין במרק.

אשמח למקורות
תודה רבה.

תשובה:

בס' ילקוט יוסף שבת ח"ג עמ' ריד הביא מדברי רבינו יונה, שהטעם להתיר במאכל שרובו יבש, הוא משום שעיקר כוונתו ודעתו של האדם היא על רוב המאכל, כמו בעוף עם רוטב, שדעתו לחמם את העוף, ואין דעתו על הרוטב אף שבפועל ישתמש בו. וכיון שזהו הטעם, נראה פשוט שכאשר אדם מערבב בכוונה מרק ובכמות רבה, כדי להשתמש במרק, וזה עיקר דעתו, שודאי זה אסור לכל הדעות והשיטות.

[יש לציין שרבים סבורים שכשיש מעט רוטב אסור להחזיר לפלטה, גם אם דעתו רק על היבש, וכל דברינו כאן הם בדעת הגר"ע יוסף שמתיר].

שבת שלום.