מאכל חלבי שנחתך בסכין בשרית קרה

שאלה:

שלום יש לי סכין במטבח שמשמשת לכל מיני צרכי המטבח, הסכין גם משמש לעיתים לחיתוך העוף לא מבושל , כמו להסיר את העור וכדומה . האם מותר לחצות עימה לחמניה כדי להניח בתוכה גבינה צהובה ולאכול את הלחמנייה. תודה

תשובה:

לכתחילה אסור לחתוך מאכל חלבי בסכין בשרית מחמת חשש השומן הדבוק בה, ראה דרכי משה בתחילת סימן צא בשם הרשב"א, בדיעבד שזה כבר נעשה מותר לאכול.

יש סוברים שנקיון בסקוצ' יסודי עם סבון זה כמו נעיצה בקרקע עשר פעמים ומותר, אבל סומכים על סברות אלו רק בדיעבד ולא לעשות כן לכתחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אין חילוק בין אשכנזים לספרדים בזה?
    שו"ע ורמ"א בסי' פ"ט ס"ד [שהרי רק הרמ"א התיר ע"י נעיצה] כמו"כ נחלקו הט"ז והש"ך אם מותר לכתחילה ע"י נעיצה או שאי"צ אפילו נעיצה.