סחורה ביין של ישמעאלים

שאלה:

שלום וברכה.
האם מותר לסחור ביין של ישמעאלים?
יין של ישמעאל מותר בהנאה, ובסימן קיז אסור לעשות סחורה בדבר האסור מן התורה. האם הדין הזה שייך גם ביין או שמחמירים ביין אפילו של ישמעאלים?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי סתם יינם שאף הוא אסור רק מדרבנן, נחלקו הדעות, וזאת מחמת שיש סוברים שסתם יינם אסור בהנאה, אבל מדברים אלו יש לנו ללמוד שביין שודאי מותר בהנאה כמו של ישמעאלי, אין איסור לסחור, וככל איסורי דרבנן.

[טכנית זו שאלה לא מצויה, ישמעאלי אינו מייצר יין].

מקורות:

ראה פתחי תשובה סי' קכג ס"ק ב, וראה חכמת אדם כלל עה סעי' יד, שאין למחות ביד המקילים בסתם יינם.