פרווה עם בשר יחד בתנור – המתנה שש שעות

שאלה:

שלום
1. כאשר אופים/ מחממים בתנור 2 תבניות נפרדות אך פתוחות יחד ואחת מהן מחומם/נאפה בשר ובשניה ירקות או משהו אחר פרווה האם דינו בשרי לעניין המתנה 6 שעות ( מצד זיעא וריחא ) , יש לציין שהם נאפו באותו הגובה, מה הדין אם הבשרי למטה והפרווה למטה וכן להפך שהבשרי למעלה והפרווה למטה . כמובן שהמזון הופך לחזקת בשרי, אך האם דינו כאילו התבשל באותה הקדרה ? לעניין המתנה 6 שעות .
תודה רבה

תשובה:

אין צורך להמתין שש שעות:

א. כל הנושא של תבשיל שהתבשל עם בשר הוא מחלוקת הפוסקים ולא נהגו להחמיר בזה על זיעה בלבד [גם אם אינו רק "ריחא" כדבריך]. ב. לא החמירו אלא כשאדם היה בכוונתו לאכול משהו בשרי, אבל אם השתמש בכף מלוכלכת בבשר למאכל פרווה או שהמאכלים כלל לא התערבו אלא רק זיעה היוצאת מהם, לא הוחמירו בזה חכמים, כיון שאין כוונתו לאכילת תבשיל בשרי. וראה עוד כאן.