קיבל כסף כדי לבצע שליחות ולא ביצע את השליחות

שאלה:

שלום חבר של אחי זייף עליו מסמכים ובאו על אחי חובות בשם שלו ולא של החבר
אחי והוא ניגשו לעורך דין כדי שאחי יעשה פשיטת רגל אותו חבר נתן לאחי 100 שקל כדי שיסע במונית לצורך סידורים והבאת מסמכים לפשיטת רגל אחי לא נסע במונית הוא נסע לסיפורים בקורקינט החשמלי שלו וה100 שקלים נשארו אצל אחי האם זה גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

החבר שרשם על אח שלך חובות הרי זה פלילי וחייב לסלק ממנו את כל הנזקים שהפיל עליו, ויתכן ויהיה ניתן להלשין עליו במשטרה מאחר ומדובר בעוון פלילי. אח שלך שקיבל כסף לצורך מסוים ולא עשה אה מה שנשלח צריך להחזיר את הכסף, אסור לו לקחת את הכסף אם לא עושה את המוטל עליו. אבל יוכל לקחת את הכסף כנגד חוב אחר שהחבר חייב לו שהפיל עליו את החובות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה זאת אומרת כנגד חוב אחר אם אפשר להסביר ואם אחי לא רוצה להחזיר לו אחי נותן כסף למחיה של הבית וגם אני נהנת מזה אני לא רוצה להנות ממשהו לא כשר ומתד אחד לי אין יכולת להחזיר אני גם בצמצום תודה