לא לספר שאני כלה כדי שלא ייגבו ממני מחיר גבוה

שאלה:

שלום,
אני כלה. ביררתי לגבי עיצוב שיער, אמרו לי 300 ש"ח ולא אמרתי שאני כלה.
אמרו לי שכל המעצבות שיער גובות פי 3 מחיר כשזה כלה (אפילו שאין משהו שונה בעיצוב השיער או ההשקעה).
האם אני חייבת להגיד שאני כלה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

את לא חייבת לספר שאת כלה, מותר לך לבור כקליינטית רגילה, למרות שמדובר בהכנה לחתונה.

שיהיה במזל טוב!

מקורות:

את לא חייבת לדווח שאת כלה ואין בכך איסור גנבת דעת, בגלל שאם עיצוב שיער לכלה וללקוחה שלא כלה היא אותה עבודה, אסור למעצבת שיער לבקש תשלום גבוה מכלה יותר מלקוחה רגילה ויש בזה משום איסור אונאה. אם המעצבת נותנת שירות יותר מקצועי לכלה ומשקיעה בה יותר ולכן היא גובה תשלום גבוה, אם את לא מספרת שאת כלה את מקבלת שירות של לקוחה רגילה, וממילא את לא חייבת תשלום של כלה.