פרווה חם בכלי חלבי

שאלה:

שלום לכבוד הרב

חיממתי חתיכות ירקות פרווה והכנסתי אותן לצלחת שלפני כן בושל בה ירק במיקרוגל חלבי שיש בו מן הסתם נתזים של מוצרי חלב על הדפנות ואולי גם על הצלחת המסתובבת (לא נוקה כבר כמה ימים)
לאחר מכן רציתי לחמם שוב את הירקות הנ"ל חיממתי את המחבת הפרווה וזרקתי את הירק לתוכה ואחרי ערבוב אחד עם כף סיליקון נזכרתי שהצלחת שהיו מונחים בה בעצם ספק חלבית אז הורדתי מהאש והחזרתי לצלחת
האם המחבת מקבלת דין חלבי בכזה מצב?
ומה דין הכף?
(מחבת בציפוי נגד הדבקה והכף מצופה כולה סיליקון)
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהצלחת היא בעצם נקייה רק היתה קודם במיקורגל חלבי, הגם שהירקות המתבשלים בה עדיף שלא לאכול עם בשר, אבל המחבת בה חיממת אחר כך זה כבר מקבל טעם רחוק מאוד של חלב ואין חשש כלל, והיא נשארת פרווה לגמרי.