ירושה על דירה שרכש בן אחד

שאלה:

ההורים גרו בדירה של עמיגור בשנת 1995 לערך חברת עמיגור הציעה את הדירות שלה במבצע אחד הילדים רכש מכספו את הדירה בהסכמת ההורים
יש לציין שהיה "קול" לקניית הדירה ההורים המשיכו לגור בדירה ללא עלות של שכירות או הוצאת בגין אחזקה כל שהיא בשנת 2010 נפטר האב והאחים חתמו על העברת זכויותיהם בדירה לטובת האמא יש צו ירושה בנושא
בשנת 2013 לאחר חשד שאחד הילדים עלול להתכחש ולתבוע את הדירה שווה בשווה האמא מרצונה החופשי כתבה צוואה כדין חתומה ע"י שני עו"ד
בו היא מורישה את הדירה לבן שרכש ושאר הרכוש יחולק שווה בשווה
בשנת 2016 האמא אף ביצעה בדעה צלולה העברת הדירה במתנה על שמו של הבן שרכש מכספו את הדירה, המצב העכשוי הוא כי הדירה רשומה בטאבו 100 אחוז על שמו של הבן שרכש את הדירה
אמא נפטרה לפני חודש וחצי ואת אשר יגורנו הגיע האחים 7 במספר טוענים כי מגיע להם חצי מהדירה שהיא רכוש האבא וחצי של האמא אכן שייך לבן שרכש וכל החתימות שלהם, או שלא זכור שחתמו, או שחתמו בגין סיבה אחרת והם מבקשים חלוקה שווה
יש לציין כי כל השיפוצים שנעשו בדירה נעשו ע"י האח הרוכש ללא השתתפות של האחים
בישיבה שהתקיימה בן האחים הם דרשו 25% הבן הרוכש מתוך רצון טוב הסכים לחלק להם 20% (מעשרות) האח הבכור לא נכח ומסר כי מקובל עליו מה שיוחלט למחרת הבן הרוכש מקבל מסרון מבזה וירוד מהאח הבכור כי הדירה נגנבה ע"י האח הרוכש וזה יגיע לבית משפט
אח נוסף טען שצריך דעת תורה
זו הסיבה שאנו פונים לקבל את דעתכם נשמח גם למקורות
בברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה שלם צריכה להיות בדיון בבית דין או מול דיין, כיון שצריך לשמוע את שני הצדדים.

בעיקרון אם אח אחד רכש את הדירה מכספו ע"ד שהדירה תהיה שלו ולא התכוון לתת מתנה לאחים, הדירה היא שלו בלבד, ולא יכולים לדרוש ממנו חלק מהדירה. כמו כן אם האחים חתמו על וויתור לטובת האמא אינם יכולים לבוא בטענה שלא התכוונו להקנו לה, וכל מחשבותם הם דברים שבלב אינם דברים. וכיון שהדירה רשומה על שם האמא והאמא כתבה צוואה שהדירה עוברת לבן אחד הרי הוא מוחזק בדירה וקשה לשאר האחים לערער על כך.

בהצלחה.

מקורות:

הרישום של הדירה היא הוכחת בעלות, ולכן אם הדירה רשומה על שם האמא הדירה היא שלה, ואין הבנים יכולים לערער על החתימה שוויתרו לה, כיון שהם רשמו על שמה הרי זה הקנאה עבורה. ויש הרבה אריכות דברים בנושא.