פרישה אחרי בעילה ראשונה באשה מבוגרת

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול כלה רווקה מעל גיל 40 אחרי התשמיש הראשון לא היה דם האם היא טהורה או טמאה ובמיקרה ולא היה דם האם היא צריכה לבדוק את עצמה.

תשובה:

כל בתולה שנשאת צריכה לפרוש אחרי בעילת מצוה גם אם לא ראתה דם וגם אם היא מסולקת דמים, כלומר שכבר אין לה מחזור כלל [אשה בת ארבעים בדרך כלל יש לה מחזור ואין בכלל מקום לשאלה, אבל אפילו אשה מבוגרת יותר שכבר פסקה לראות נוהג בה דין זה משום שלא חילוק חכמים בתקנתם].

מזל טוב וחנוכה שמח.