הפסק טהרה אחרי השקיעה

שאלה:

אישה שעשתה ביום הפסק טהרתה, בדיקה בשעות הבוקר ב11 בערך,ושכחה לעשות הפסק טהרה לפני השקיעה ועשתה זאת בין השקיעה לצאת הכוכבים. שאם נומר שהשקיעה 4:30 וצאת הכוכבים ב5:15 והבדיקה נעשתה 4:50. אלה זמנים של חוץ לארץ .
האם היא יכולה להתחיל לספור או שצריכה לעשות הפסק למחרת. לפי הספרדים.

תשובה:

שלום וברכה

אם הבדיקה בבוקר היתה לא לצורך הלכתי – לשם הפסק טהרה, אלא רק כדי לראות אם פסק הדם ואפשר בערב לעשות הפסק טהרה, אזי אין לבדיקה זו משמעות, וכפי הכלל שאמרו חכמים "מלתא דלא רמיא עליה דאיניש לאו אדעתיה", כלומר אנחנו לא יכולים לקבוע שהבדיקה נעשתה כהלכתה כיון שהיא לא נעשתה לשם המצוה. ולכן אם זה מה שנעשה, והבדיקה עשרים דקות לאחר השקיעה הרי ודאי לא מועילה, אכן יש לחכות למחרת ולעשות שוב בזמן הראוי. אבל אם עשתה בבוקר בדיקה לשם הפסק טהרה, אף שזה לא הזמן המיועד לכך לכתחילה – יוצאת ידי חובה.

שבוע טוב וחנוכה שמח.