פגישה משפחתית באבל / צניעות בנופש

שאלה:

רציתי לשאול, הלכנו כל המשפחה לצימרים (מתחם), ואנחנו רוצים לעשות בערב תוכנית גיבוש, והשאלה האם מותר להקדיש את המאורע לתוכנית שתעשה לכבוד היום הולדת של האמא שעוד שבועיים בערך, עובר לה השנה על אביה, השאלה משום איסור סעודת רעים.
א. האם יש איזשהו היתר לזה, אולי כי כבר נמצאים כולם בגיבוש בצימרים ומימלא אוכלים ביחד, והתוכנית היא חלק מהארוחה, או לא.
ב. האם יש אופן מסוים שכן יהיה מותר.
ועוד רציתי לשאול כשאנחנו מדליקים כללית שירים בצימר, זה מתחם ענק זה בסדר למרות שיש סיכוי שגם היא תשמע פעמיים, יש לציין שהיא האבלה היחידה במתחם, שעוד כמה ימים ספורים עובר לה השנה, כפי שהדגשתי.
ועוד רציתי לשאול, האם שיש בריכה שהיא מגודרת בגדר מטר ואז יש ברזנת שקוף, ומי שבהליכה הולך ומתבונן יכל לראות את הרוחצים, אני כותב מתבונן, כי יש הרבה הדים על הברזנת, השאלה האם מותר לבנות מהמשפחה להיכנס עם בגד ים שמכסה בגדול את הגוף, נמצאים בסביבה שתי גיסים ודוד, חוץ מהאחים, וכמובן שמבקשים לא להסתובב באזור צמוד, זה בסדר או שזה אסור?
סליחה על האריכות
ותודה רבה לרב המשיב.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין לערוך לה מסיבת יום הולדת במהלך הגיבוש הזה.

2. אל תפעילו מוזיקה כאשר היא בסביבה, אם היא בחדר, אין לחשוש שמא היא שומעת וכו', אבל לא כשיושבים יחד.

3. כאשר בנות רוחצות על כל הבנים להיות במקום מרוחק, ושיהיה ידוע לכל שהבנים לא באיזור. עצם האפשרות לעבור שם, היא כבר פריצות בעיני וקלות ראש, צריך להיות ידוע לכולם שהם לא באיזור.

חנוכה שמח.