הנאה ממעשה שבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

מי שעבר איסור בשבת במזיד האם הדבר נאסר לו לעולם? או יהיה מותר לו ליהנות ממנו כמי שעבר במזיד במוצרי שבת בכדי שיעור?

תשובה:

אשמח אם תסביר טוב יותר את שאלתך, כי אני מכיר אותך ויודע שידועים לך דברי השולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן שיח סעיף א:

"המבשל בשבת, (או שעשה אחת משאר מלאכות), (טור), במזיד, אסור לו לעולם ולאחרים מותר למוצאי שבת מיד; ובשוגג, אסור בו ביום גם לאחרים, ולערב מותר גם לו מיד; (ואם אמר לאינו יהודי לעשות לו מלאכה בשבת, ע"ל סימן ש"ז סעיף כ')".