אחרי ההדלקה – להתפלל או לשיר?

שאלה:

שלום וברכה
יש לי 2 שאלות בנושאים שונים:
1) חלמתי בלילה שגילו לאחד מבני משפחתי את המחלה השם ישמור, קמתי ניסערת ממש וזה לא יוצא לי מהראש. יש לזה משמעות? אני צריכה לעשות משהו?
2) ידוע שהחצי שעה לאחר הדלקת נרות חנוכה זה זמן טוב לתפילות וכו..יש איזה תפילה מסויימת שכדאי להתפלל? מזמורים ספציפים? פרקי תהילים?

תודה רבה. תזכו למצוות!

תשובה:

אין צורך להתייחס לחלומות מסוג זה. אנחנו כל הזמן שומעים סיפורים והראש והלב מלאי חרדות, וזה בא לידי ביטוי בחלום הלילה… אין בזה כלום.

הכי חשוב פשוט לדבר בפה עם בורא עולם על כל מה שצריכים, אהבת תורה יראת שמים, נחת מהילדים בריאות פרנסה שלום בית וכו' וכו'… והכי הכי חשוב לשמוח עם הילדים לרקוד ולשיר ולשחק ולחוד חידות, זה זמן מתוק שלא שוכחים אותו כל החיים, והוא משמעותי מאוד בכל המטען הרוחני והנפשי של הילדים. לא להאריך בתפילות על חשבון הערך החשוב והיקר הזה! לכן חשוב לדעת לאזן בין הדברים.

שיתקבלו התפילות וחנוכה שמח.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה.
    כמו כן רציתי לשאול אם חוזרים מהעבודה מאוחר וההדלקה לא נעשית בזמנה (נגיד באיזור השעה 19:00) האם עדיין החצי שעה לאחר ההדלקה זה זמן מיוחד לתפילות ובקשות או שזה דווקא כשההדלקה נעשתה בזמן?
    תודה רבה וחנוכה שמח.