אמר לו שבת שלום והשיב לו גוט שאבעס

שאלה:

שלום, יש לי שכן ספרדי ובשבת הוא אומר לי "שבת שלום" ואני מחזיר לו "גוט שבת". האם יש בזה משום נתן לו שלום ולא החזיר לו?

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך נחמדה מאוד, לא מצאתי לגביה משהו מפורש, אבל לכאורה מה שאמרו שאם אינו מחזיר שלום לחברו נקרא גזלן, הוא דוקא כשאינו משיב לו ברכה כלל, חברו בירכו על דעת להתברך מפיו והוא אינו משיב, אבל אין קפידא שיברך אותו דוקא באותה הברכה שנקט בה הוא עצמו.

שבת שלום, טובה וברכה!

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. תודה לכב' הרב ולשואל, נהנו לקרוא הדברים הנ"ל.
    אבקש לשאול בענין, האם ישנה בעיה כלשהי לתת ולחילופין להחזיר "שבת שלום" לגוי שרגיל לתת "שבת שלום" לתושבים פה?
    בברכה,

  2. תודה לשואל ומגיב ולרבנים המשיבים.
    ישנם המקפידים שלא להגיד שבת שלום או גוט שבת בע"ש אחרי פלג אלא אומרים א גוט'ן ערב שבת. האם יש עניין בכך? האם יש חשש קבלת שבת? הוא הרי לא מתכוון לזה בכלל ומעשיו מוכיחים שהוא עדיין עסוק במלאכות ובהכנת צרכי שבת

  3. נכון מאוד אלא שהוא מדבר לגבי שבת עצמה ולענין השאלה הידועה כיצד גבר שכבר התפלל ערבית מוציא אשה שלא התפללה, לדעת הסוברים שאין ערבות לנשים.