זמרת – הופעה בשבת

שאלה:

נכדתי הבת 13 שואלת: האם מותר לה להופיע כזמרת בליל שבת באימקא ירושלים בליווי תזמורת של גויים?

תשובה:

חלילה וחס! מעבר לעצם האיסור ליהנות ממלאכת שבת של גוי הנעשית לצורך יהודי שהוא אסיור גמור, אני מניח שהיא גם שרה ברמקול… איסור גמור בשבת, אני מניח גם שכל הבאים לאירוע מחללים שבת בפרהסיה לצורך כך, וכל זה נזקף "לזכות" האומנים שיופיעו שם, כל האירוע הזה הוא חילול שבת גדול וחילול ה' כואב מאוד.

בזכות שמירת השבת ושמירת הצניעות אני בטוח שהיא תזכה לחיים טובים מאושרים ושמחים.

רוב נחת.