היתר הוראה

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א.
על אף שלמדתי ש"ס ופוסקים משך השנים, מעולם לא שמתי מטרה לסיים או להבחן. אבל עתה כאשר אני מתקרב לבן ארבעים לבינה החלטתי לקבל היתר הוראה.
אולי תוכלו לכוון אותי במה ואיך להתחיל המסלול לסיים ולהבחן ולקבל היתר הוראה.
אני גר בברוקלין מגיד שיעור רוב היום ושעה בלילה. ואתישב עם חברותא באשמורת הבוקר או בלילה.
יישר כחכם מתחילה וחילכם לאורייתא.

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר אם יש רב מקומי מקובל על הציבור שתוכל לקבל ממנו, זה הכי נוח, תפנה לרב כזה ותשאל אותו מה התנאים שלו לבחינות כדי לקבל היתר הוראה.

הייתי מציע לך לעשות את בחינות הרבנות הראשית לישראל, אבל אני מבין שאתה לא מגיע לארץ בזמנים המיועדים.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום וברכה לשואל. אני גר במונסי וגם חיפשתי בעבר לימודים כאלו. נרשמתי דרך לימודי דעת שגם מארגנים בחינות ברבנות לתושבי חו"ל. כדאי לבדוק דרכם. [email protected] (לא המשכתי איתם מטעמים אישיים אך שווה בדיקה. יתכן שלכם זה כן יתאים. בנוסף זה לא כפוף לשעות ולא צריך לחכות לתחילת מחזור. ניתן להצטרף בכל שלב וזה בנוי לפי לוח הזמנים האישי שלך.)
    בהצלחה

    נ.ב. אם הרבנים מעוניינים הם יכולים להעביר לשואל את הכתובת מייל שלי בפרטי