רחיצת כלים בסבון ידים

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

יש סבון כלים עם הכשר וכך כולם משתמשים אבל הוא טוב לכלים ולא לידים אדם בחורף גורם להתייבש הידים ואז נעשה פצע ויוצא דם ביד בקלות.

אבל אם משתמשים בסבון לבני אדם לידיים זה אינו קורה כ"כ מחר עם מנקים הרבה היד במים, אבל האם יש לחשוש שיהיה משהו לא כשר ויקלקל כשרות הכלים? או מותר לנקות עם סבון יד ויפול מין עם סבון ההוא על כלים כמו צלחת וכו' עם מים חמים ואין לחשוש כלל? כי מסתמא לא עשוי למאכל ויכול באמת לתת טעם פגום ביותר. מהו?

תודה

תשובה:

אין סיבה לחשוב שיש בעיות כשרות בסבון ידים, ובכל מקרה אני מניח שאתה רוחץ את הסבון היטב מהכלי.

ברכה והצלחה