מספר שאלות

שאלה:

(1) האם מותר להדק (במיוחד בשעות הבוקר אחרי הקימה) את קשרי הציציות וגם להפריד הציציות (של הטלית קטן) בחדר המקלחת שיש שם גם שירותים? והאם מותר להדק את הקשרים בשבת? וכן מה בדבר צחצוח שיניים בחדר המקלחת שיש שם גם שירותים?

(2) מה הדין אם בשבת ליד השולחן שבת של הקידוש, האור שהיה דלוק, כנראה היה מחובר באופן רפוי לחשמל וכשזזתי או הלכתי קרוב לשולחן האור היה מרצד מהבהב, כתגובה לצעד לתזוזה שעשיתי. כמובן שזה היה בשוגג. האם חיללתי שבת? ובכלל מה הדין כשמחללים שבת בשוגג כגון כשמדליקים את המתג של האור בטעות כשקמים בבוקר וכדומה?

בברכה,

יעקב ק.

תשובה:

1. מותר להדק בשירותים אבל אסור להדק בשבת. אפשר לצחצח שיניים בשירותים, הרי לא בולעים את המים.

2. מעשה כזה נקרא "מתעסק" שהוא קל משוגג, אמנם דעת הגרע"ק שיש לעשות תשובה על כך, ולכן טוב שאתה מצטער, אבל לדעת הרבה פוסקים מעשה כזה כלל אינו מתייחס אליך ואין בו ממש.

הצטרף לדיון

תגובה 1