ברכות באזכרה

שאלה:

יש אזכרה של סבא שלי ולדעתי בגלל שיהיו שם חילונים לא כדאי שנביא איתנו אוכל (אין הקפדה) והיה מי שהציע שאחד יברך לכולם ועדיין הרי ברכה אחרונה וודאי לא יברכו אז גם אם מותר על פי דין וכי נחת רוח לנפטר שצאצאיו מבטלים חובת ברכה אחרונה וכי לא עדיף להמנע ?? תודה מראש

תשובה:

ודאי שאם לא יברכו אז אין תועלת להביא אוכל, הנפטר ודאי לא יהנה מזה, אבל תמיד יש לחשוב מה קורה סביב, מי יעלב וכו', לפעמים יוצא שכרו בהפסדו… וכבר ידוע שבמקרים של חשש איבה ומריבה התירו גם להגיש מאכל לאדם שאינו מברך…