נדר לצורך חיזוק

שאלה:

שלום וברכה ומועדים לשמחה!
אני רוצה להתמיד בלימוד התורה ואני מרגיש שאם אני ידור נדר, שמעתה ואילך אני מקבל על עצמי ללמוד תורה בשעה כך וכך, אז אוכל לקיים את זה כי אני מאוד ירא מנדרים
אז רציתי לשאול כמה שאלות לגבי נדרים:
א. האם אפשר לידור נדר לתקופת זמן? (למשל מחודש פלוני ועד לחודש פלוני)
ב. לפעמים אני הולך לקנות דברים או שההורים שלי לוקחים אותי לקנות משהו וכדו' ולפעמים זה נופל בדיוק על השעה שבה קבעתי ללמוד תורה ואז יוצא שאני לא בבית ואין לי איך ללמוד, אז האם זה יחשב לי כהפרת נדר או שזה נחשב "אנוס רחמנא פטרה" ?
ותודה רבה לכם על העזרה הגדולה שאתם עוזרים!

תשובה:

בשום אופן אין לעשות זאת! נדר אינו משחק, חלילה פעם אחת תכשל בהפרת נדר עברת באיסור תורה ויצא שכרך בהפסדך. אתה יכול לעשות מחייב אחר, נניח לקנוס את עצמך בבלי נדר, חמישה שקלים לצדקה על כל יום שלא עמדת בקביעותך.

מועדים לשמחה.