סוכה – לבוד ודופן עקומה

שאלה:

האם יש חסרון בסוכה שעשויה מלבוד ודופן עקומה (יש סורגים עד למעלה, ושם יש תקרה פחות מד"א ואח"כ הסכך), [האם לפי המג"א שאומר שבלבוד צריך ארבע דפנות, רואים שלבוד זה קולא מסוימת, וא"כ כמו שיש בעיה ב'גוד אסיק' ודופן עקומה, האם גם בזה יש חסרון]?

תשובה:

להרבה פוסקים "תרי הלכתות לא אמרינן", כלומר אם כדי לשייך את הדופן עקומה לסוכה צריך גם לבוד, זה לא מועיל.

מקורות:

שו"ת רעק"א סי' יב.