זמן השהיית האור בחדר המדרגות

שאלה:

שלום וברכה.אני גרה בבניין בקומה ה2 מתוך 3 קומות על עמודים( כך שהקומה ה2 יוצאת כמו קומה 3).האחראית ובעלה בועד הבית (אנשים חרדים)מחליטים על הזמן הקצוב של האור במדרגות, הם גרים בקומה ה1.בהתחלה האור היה קצוב ל30 שניות, כשהתלוננתי שאיני מספיקה לעלות לקומה ה1 והאור נכבה הם האריכו לדקה שעדיין לא הספיקה לי לעלות ולרדת עם תינוק ועגלה וקניות בכל פעם שיוצאת מהבית. כשעליתי על השיטה להשהיית האור לפי דקות העליתי לבד ל3 דקות בהסכמת האחראית על הועד. אחרי תקופה מסויימת הם החליטו שזה יותר מידי וכל פעם היו מורידים את הזמן והייתי מעלה בחזרה. כשדיברתי איתה כמה פעמים אמרה שזה יותר מידי זמן, ושזה לוקח חשמל. חשוב לציין שבשבת הם משאירים את האור דולק כל השבת מיזה שנים בלי רשות ובלי לשאול אף דייר, והרבה פעמים שוכחים במשך שעות ארוכות עד (הבוקר לפעמים) במוצש לנתק את המצב הקבוע של האור. בפעם האחרונה הם הורידו שוב את הזמן של האור והעליתי בחזרה. ואז ביום אחד הם פשוט הורידו שוב את הזמן ונעלו את ארון החשמל במנעול שרק להם יש את המפתח. אני משלמת ועד בית בזמן וכנידרש .מה עושים בנידון. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

הוועד הבית צריך להשאיר זמן שמספיק שכל הדיירים בכל הקומות יוכלו להגיע לביתם, והאור לא יכבה באמצע הדרך. אם את סבורה שהזמן מועט תאמרי זאת לוועד הבית. אם הם מסרבים תאמרי להם שישאלו דיין.

בהצלחה רבה.