המת יורד לקבר כשבאים לבקרו?

שאלה:

שלום.
אני היום בע"ה בלי נדר הולכת לקבר של אבא שלי , האם הנשמה שלו יורדת לקבר כשאני באה?
מה הוא מרגיש האם הוא עם אותם רגשות אליי כשהיה בחיים? זוכר את עצמי ואת הילדות שלי כמו בן אדם חי?
מה קורה כשהוא יורד?

תשובה:

שלום וברכה

רבי סלמן מוצפי זצ"ל כותב בספרו, שכאשר אדם בא לקבר של אחד מקרוביו, יאמר: הריני נותן פרוטה לצדקה לעילוי נשמת נשמה שתאמר לאבי פלוני בן פלוני שבאתי לקברו. כך נשמה הנמצא שם מחמת שהוא יום פטירתה או כל סיבה אחרת, תבוא לבשר לאביך על בואך והוא ידע מכך. אינני יודע מה הנשמות יודעות, אבל ודאי אין להם ענין עם רגש טבעי של אהבת אב לבנו, שהרי שם יודעים את האמת, שהעיקר הוא רק תורה ומצוות, וכל שאר מערכות היחסים האכזבות הקנאות השנאות האבות והריגושים, הכל הבל וריק עולם חולף שאין בו כלום. עיקר הקשר עכשיו עם אביך הוא על ידי שעושים דברים המועילים לנשמתו, וכך הוא שמח בך וממליץ עליך לטובה לפני ריבון העולמים.

גמר חתימה טובה.