חימום בשבת

שאלה:

שלום רב, רציתי לברר לגבי חימום בשבת. אני שם תבנית של מים חמים ומניח על התבנית תבנית נוספת עם האוכל כדי שהחימום יהיה בעזרת מים ולא שהתבנית תיגע בפלטה ואז האוכל ישרף. השאלה אם זה בסדר לחמם ככה בערב שבת וביום שבת עצמו. חשוב לציין שהאוכל עצמו לא נוגע במים אלה רק התבנית

תשובה:

אם התבנית מוגבהת ואינה בתחתית התבנית התחתונה, וגם האוכל הוא ללא רוטב מותר גם בשבת, אם לא, אז רק בערב שבת.

שנה טובה.