טלפון בחג

שאלה:

לאבא שלי היתה דודה גוססת לפני החג ובמהלך החג הוא קיבל עשרות טלפונים מאחים חילוניים של הדודה שהתקשרו אליו וכנראה מבשרים לו משהו רע .. מה היה עליו לעשות ? לחזור אליהם? באותם רגעים הוא התארח ולא היה בבית

תשובה:

בודאי אסור להרים את הטלפון בחג, זה הרי איסור גמור. במוצאי החג מתקשרים ומבררים מה היה. לפלא בעיני שהדודים אינם מודעים לכך שהוא דתי.

בורא עולם ירחם על עמו ישראל, וילמד תועים בינה, שבעזרת ה' נזכה לשנת גאולה וישועה שידעו כל באי עולם את מלכות ה', ויתקיים בנו ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.